Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Vyrazil do ulic v autě, avšak bez řidičáku a takřka s pěti promile

Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky se musí zodpovídat padesátiletý muž, který vyrazil autem do ulic Jablonce nad Nisou a přistihla jej policejní hlídka. Trest vězení mu ale nehrozí za to, že jel, jak neměl, ale za to, že neměl vůbec za volantem co dělat. Nevlastní totiž řidičák, a navíc nadýchal skoro 5 promile.

K události došlo v sobotu 23. září. Tehdy byl policisty z oddělení hlídkové služby kolem poledne přistižen při řízení vozidla Renault Master v Jablonci nad Nisou v ulici Luční. Provedenou dechovou zkouškou policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 4,65 promile,“ uvedla mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Muž s naměřenou hodnotou souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve už nežádal. Policejní hlídka také zjistila, že podezřelý není držitelem žádného řidičského oprávnění. Muži nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky alkohol, policie, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyrazil do ulic v autě, avšak bez řidičáku a takřka s pěti promile  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.