Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberec pracuje na zkvalitnění dopravy, letos provedl desítky oprav a modernizací

Dotační projekty pomáhají městu Liberec zlepšit dopravu i bezpečnost na silnicích. Letos tak byla úspěšně dokončena například modernizace světelné křižovatky a chodníku v ulici Kunratická, nebo osvětlení v Krajinské, Uralské a dalších ulicích.

V září by měl být navíc dokončen projekt s názvem Zavedení silniční meteorologie. Ten je financován z Operačního programu doprava. Tato novinka by měla zejména ušetřit náklady spojené s údržbou komunikací v zimních měsících. Díky aktuálním údajům budou moci silničáři lépe reagovat na momentální stav vozovek.

Na všech projektech se navíc podíleli i samotní obyvatelé. „Veřejnost se mohla k připravovaným akcím vždy vyjádřit prostřednictvím webu bezpecnadoprava.liberec.cz. Při následné realizaci jsme brali v potaz připomínky,“ sdělil vedoucí Odboru správy veřejného majetku David Novotný.

Příští rok by měl být uveden do provozu i Informační a navigační systém v Liberci. Tento projekt by měl usnadnit orientaci, cestování ale i parkovaní ve městě. Náklady na projekty týkající se meteorologie i navigačního systému pokryjí z velké části právě dotace.

Celkové náklady projektů připravovaných od roku 2015 se pohybují okolo 84 000 korun. „Město očekává zisk dotací cca 55 milionů korun,“ řekl náměstek Tomáš Kysela. Podle něj jsou i drobnější projekty pro město důležité, jelikož pomáhají zvýšit bezpečnost dopravy. „V této oblasti město již pracuje na zlepšení situace v osmnácti lokalitách,“ dodal Kysela.

Foto Michael Daněk

Štítky dotace, Liberec, opravy, doprava, projekt, David Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec pracuje na zkvalitnění dopravy, letos provedl desítky oprav a modernizací  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.