Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Autobus projel železničním přejezdem na červenou

Autobus v Machníně přejel železniční přejezd, přestože signalizace v tu chvíli byla aktivní. Naštěstí k nehodě nedošlo.

Po sociálních sítí se rychle šíří video, na kterém přejíždí autobus přes koleje, zatímco signalizace upozorňuje na blížící se vlak. Výstražná světla však řidiče nezastavila. Případ nyní řeší Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ).

K incidentu mělo dle videa dojít 11. srpna. Dle vyjádření ředitele liberecké dopravní společnosti nemohl řidič zareagovat jinak. „Řidič sdělil, že červená světla začala blikat v momentě, kdy již nešlo vozidlo bezpečně s ohledem na cestující zastavit před přejezdem,“ uvedl  ředitel Oskar Zappe. Dopravní podnik podobný případ v poslední době na Liberecku neeviduje.

Okolnosti případu nyní prošetřuje policie. „Pokud získáme indicie, které prokážou pochybení řidiče, budeme se případem nadále zabývat,“ uvedl tiskový mluvčí policie Vojtěch Robovský. V případě, že by řidič svou jízdou ohrozil cestující, mohl by být podezříván z obecného ohrožení, nebo by mohl dostat i zákaz řízení.

Štítky autobus, Machnín, Liberec, řidič, přejezd, Liberec XXXIII-Machnín, Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj, železniční přejezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Autobus projel železničním přejezdem na červenou  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.