Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberecká zoo přišla o lvíčata, obě zahynula

Mláďata objevovala svět necelé tři týdny. Bohužel lví matka o obě svá mláďata přišla. Zatím není jasná příčina, která vedla k jejich úmrtí.

Nedávno se v zoo radovali z příchodu malých lvíčků a návštěvníci nedočkavě očekávali, kdy je spatří. Bohužel k tomu již nedojde. Obě lvíčata totiž přišla v prvních dnech tohoto roku o život. 

Jejich příchod na svět přitom proběhl bez komplikací a chování lvice ani mláďat v posledních dnech takový konec nenaznačovalo. O úmrtí informovala ZOO Liberec dnes ráno. „Lvi nevykazovali žádné nestandardní projevy. Mláďata tak uhynula náhle, bez varovných signálů,“ uvedl zoolog Luboš Melichar.

Lvi berberští patří mezi vzácná zvířata. V přírodě již úplně vyhynuli a v zajetí jich přežívá pouze pár desítek. 

Odborníci nyní spekulují a pátrají po příčině, která smrt obou novorozenců zavinila. „Podle pitvy je možné, že příčinou byla náhlá ztráta mateřského mléka u lvice. Přesto ale není znám důvod, proč o mléko samice přišla,“ komentovala mluvčí Zoo Liberec Barbara Tesařová. Odborníci a zaměstnanci zoologické zahrady se pokusí objasnit příčinu smrti mláďat. 

Přesto liberecká zoo neztrácí naději a doufá, že úspěšný odchov v divočině již vyhynulého druhu, se jí podaří. „Věříme, že v budoucnu lví pár opět přivede na svět mláďata,“ doplnil ředitel David Nejedlo.

Foto ZOO Liberec

Štítky zoo, Liberec, úmrtí, lvi, Zoologická zahrada Liberec

Liberecká zoo přišla o lvíčata, obě zahynula  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.