Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie celý víkend zasahovala v libereckém sídle Jiřího Vařila. Kvůli poškození auta zadržela muže

Už od sobotního rána zasahovala v sídle Jiřího Vařila v liberecké Jizerské ulici policie. Vařil je známý jako vlivná osoba ve veřejné dopravě a je spojovaný především se společností BusLine. Důvod zásahu zatím není známý, policie zatím jen oznámila, že kvůli poškození auta u domu zadržela devětatřicetiletého muže. Podle TV NOVA, která na případ upozornila jako první, se na místě mohlo i střílet.

Policie přijala na linku 158 v sobotu kolem půl deváté ráno oznámení o poškození zaparkovaného auta v Jizerské ulici. Podle svědků, kteří se ozvali TV NOVA, ale šlo o policejní manévry. „Viděla jsem tu pět policejních aut, nabíjeli si tu samopaly,” řekla Nově svědkyně.

Policie zajišťuje důkazy i uvnitř domu

Policisté jsou na místě dosud, pohybují se i v domě Jiřího Vařila. „V současné době probíhají úkony trestního řízení a zajišťování důkazů v souvislosti s tímto případem. Policistům se také včera podařilo zadržet podezřelého devětatřicetiletého muže,” uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Celý zásah kvůli poškozenému autu? Podle svědků se během sobotního rána ozvaly i výstřely, to ale policie nepotvrdila. „Ve věci byly samozřejmě zahájeny úkony trestního řízení, a to zatím pro podezření ze spáchání dosud neustanoveného trestného činu. Zjištění všech okolností, za kterých došlo k uvedenému poškození vozidla a stanovení právní kvalifikace je předmětem probíhajícího šetření kriminalistů ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru v Liberci,” dodala jen Sochorová.

Více informací by měla policie sdělit během pondělí.

Politické konexe Jiřího Vařila

Jiří Vařil je považovaný za vlivného podnikatele v oblasti veřejné dopravy. Jeho jméno je často zmiňováno v souvislosti se společností BusLine, která zajišťuje dopravu nejen v Libereckém kraji. 

Podle analýzy Centra nezávislé investigace má široké politické konexe napříč politickým spektrem v Libereckém kraji – úzké přátelství ho pojí například se zástupcem ředitele Kanceláře Asociace krajů Radkem Polmou, s bývalým předsedou FAČR a jabloneckým zastupitelem Miroslavem Peltou, který byl předsedou dozorčí rady v Dopravním podniku měst Liberec a Jablonec nad Nisou, a s bývalým radním pro dopravu Vladimírem Mastníkem a dalšími.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, BusLine, Jiří Vařil, Jizerská, dům, TV Nova, Liberec, Liberecký kraj, Miroslav Pelta, Vladimír Mastník, Fotbalová asociace České republiky, Asociace krajů České republiky

Policie celý víkend zasahovala v libereckém sídle Jiřího Vařila. Kvůli poškození auta zadržela muže  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.