Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberecká charita má nově sociální automobil, v republice jich je už více než sedm set

Určitě jste si někdy všimli bílého auta, které je celé polepené logy různých firem, a možná jste si lámali hlavu, kdo v něm asi cestuje? Nejde o žádného sportovce ani celebritu, která by se chlubila sponzory. Tento vůz má daleko důležitější význam, pomáhá totiž různým organizacím pečující o hendikepované osoby.

Tentokrát se štěstí usmálo na libereckou charitu a včera proběhlo slavnostní předání vozu. „Ve většině organizací, které se věnují péči o seniory, osoby v nouzi nebo osoby hendikepované, je vozový park ve velmi špatném technickém stavu,“ komentoval jednatel společnosti Kompakt Miroslav Káninský. Právě tato společnost před lety rozjela projekt Sociální automobil.

Nový automobil bude v Liberci sloužit jak pracovníkům, tak klientům. Na financování automobilu se tradičně podílí celá řada firem, v tomto případě se jich sešlo celkem 48. „Mezi přispěvovateli jsou jak velké firmy, tak jednotlivci z řad místních,“ uvedla mluvčí společnosti Kompakt Tereza Pavézková.

Projekt sociálních automobilů začal v roce 1997 a od té doby se po celé republice podařilo různým organizacím předat více než 700 sociálních automobilů.

Foto Kompakt

Štítky sociální automobil, Liberec, charita

Liberecká charita má nově sociální automobil, v republice jich je už více než sedm set  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.