Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Osobák vjel do protisměru a náklaďák kvůli němu havaroval, hledá ho policie

Policie pátrá po neznámém vozidle, jehož řidič má co vysvětlovat. Minulý pátek dopoledne projížděl Libercem, když vjel do protisměru. Zde zřejmě vyděsil řidiče protijedoucího náklaďáku značky Mercedes – Benz. Ten strhl řízení a skončil ve škarpě.

K incidentu došlo v pátek 24. května v 9:50 v ulici Letná nedaleko stanice Státní technické kontroly. „Z doposud nezjištěných příčin najel neznámý automobil do protisměru, kde tou dobou projížděl nákladní automobil,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Kvůli značnému nákladu se s náklaďákem utrhla krajnice vozovky a celý vůz skončil zabořený v příkopu. Přitom řidič, který byl v protisměru a zřejmě celý incident zavinil, z místa ujel. „Neučinil tak nutná opatření, která mu ukládá zákon,“ komentoval Robovský. Naštěstí se řidič náklaďáku nezranil. Alkohol v jeho krvi vyloučila dechová zkouška.

Policisté nyní pátrají po řidiči neznámého automobilu, který byl v protisměru. Uvítají ale i svědectví od řidiče osobáku značky Škoda Roomster, který na místě zastavil, nebo dvou mužů v reflexních vestách. Ti se v době incidentu nacházeli u stanice STK. Tito lidé se mohou obrátit na policii prostřednictvím tísňové linky 158 nebo telefonního čísla 974 466 570. Stejně tak můžou zamířit přímo na služebnu Dopravního inspektorátu v Liberci.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, pátrání, Liberec, Mercedes-Benz, Letná, Škoda Roomster

Osobák vjel do protisměru a náklaďák kvůli němu havaroval, hledá ho policie  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.