Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do libereckých škol míří program zaměřený na kyberšikanu

Internetový svět se dotýká stále mladších uživatelů. Jeho užívání s sebou vedle pozitiv přináší i řadu rizik. Program Kybersvět zamíří hned do dvaceti libereckých základek.

Organizace Maják se zaměřuje jak na prevenci, tak i na řešení již vzniklého rizikového chování. Cílovou skupinou jsou děti, mládež a mladí dospělí. Maják se zaměřuje nejen na kyberšikanu a prostředí virtuální reality, ale i na další témata jako rasismus, drogy, kriminalita, násilí nebo náboženství.

V letošním roce podpořila projekt zaměřený na kyberšikanu i společnost Magna. „V rámci našeho grantového programu jsme podpořili program Kybersvět částkou padesát tisíc korun,“ informoval HR manažer libereckého závodu Jan Záruba

Program je určen pro děti pátých tříd. „Snažíme se rozkrývat různá rizika kybersvěta. O program byl ze strany škol velký zájem, do týdne byl vyprodán,“ uvedl vedoucí primární prevence organizace Maják Jan Molnár. Ten upozornil, že podle zkušeností se už děti v páté třídě setkaly s úplně cizí osobou a některé čelily již různým sexuálním nabídkám.

„Tři z pěti dětí se v tomto věku setkaly na internetu s nějakým násilným nebo sexuálním obsahem,“ komentoval Molnár. Program je uspořádán tak, aby byl pro mládež zajímavý. Kyberšikana je tak prezentovaná například na oblíbených youtuberech. „Můžeme si ukázat, co je ještě sranda a co už je za hranou,“ doplnil Molnár.

Foto www.zsams.cejle.cz

Štítky kyberšikana, Magna, grant, Maják, Ján Molnár

Do libereckých škol míří program zaměřený na kyberšikanu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.