Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chrastaváci by se měli ve Vítkovské ulici dočkat chodníků a dokonce i kanalizace

Obyvatelé Vítkovské ulice v Chrastavě by se mohli dočkat vybudování chodníků i kanalizace. To vše by navíc měla doplnit kompletní rekonstrukce silnice. Zatím ale není jisté, kdy by k rekonstrukci mohlo dojít.

Vznik chodníků ve Vítkovské ulici je závislý na získání dotace. Bez té totiž město není schopné chodníky vybudovat. „Aktuálně začneme zpracovávat projektovou dokumentaci, abychom na jaře příštího roku mohli požádat o dotaci,“ uvedl Jakub Dvořák, vedoucí oddělení správy majetku chrastavské radnice.

O tom, zda chodníky v ulici vyrostou, by se tak mělo rozhodnout na přelomu jara a léta, kdy by mělo být jasné, zda Chrastava dotaci získala. S výstavbou chodníků souvisí i oprava povrchu. „Jedná se o krajskou komunikaci. Podmínkou pro realizaci oprav je vypracování projektu z rozpočtu města,“ informoval starosta Michael Canov. Samotnou opravu by pak měl provést Liberecký kraj, zatím ale nepadlo žádné závazné datum.

Vedení města zároveň již delší dobu řeší otázku kanalizace v této lokalitě. Nabízely se dvě varianty. Buď vybudování domovních čistíren vod, nebo kanalizace. „Nakonec se město rozhodlo, že zde vybuduje kanalizaci, podmínkou pro její vznik ale je, aby její výstavba probíhala současně s rekonstrukcí vozovky,“ dodal starosta.

Náklady na vybudování kanalizace se pohybují okolo 16 milionů korun, které bude muset uhradit městská kasa. K realizaci všech projektů by mohlo dojít nejdříve v roce 2022. Vedení Chrastavy ale upozorňuje, že to také může být později.

Foto Jan Luxík

Štítky Vítkovská, Chrastava, rekonstrukce, kanalizace, chodník, dotace, Jakub Dvořák, Michael Canov, Liberecký kraj

Chrastaváci by se měli ve Vítkovské ulici dočkat chodníků a dokonce i kanalizace  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.