Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vždycky vás lákala práce s koňmi? Vyzkoušejte si ji na Farmě Vysoká u Chrastavy

Pobyt v přírodě s sebou přináší uvolnění a pohodu. A lidé právě krásu a klid přírody v posledních letech hojně vyhledávají. Užít si agroturistiku, navštívit zajímavé místo a přitom se dozvědět něco nového, to můžete třeba i na Farmě Vysoká.

Krásné prostředí u Chrastavy a zázemí Farmy Vysoká vám nabídne ideální podmínky pro to zapomenout na chvíli na všechny starosti, stres a neustálé honění času a jen tak si užívat. „Lidé se s větším pracovním tlakem vrací k přírodě, ve které hledají klid. A to jim farma na venkově může poskytnout,“ uvádí radní Květa Vinklátová

A co všechno vám Farma Vysoká může nabídnout? Děti i dospělí se tu dozví, co obnáší péče o koně. Zároveň se naučí, jak koně osedlat, čistit, vodit nebo uzdit. Samozřejmě nejlákavější je asi samotná jízda na koni. Ne nadarmo se říká, že pohled na svět je nejhezčí z koňského sedla. „Na Farmě Vysoká nabízí i profesionální výcvik jízdy na koni pro začátečníky i pokročilé,“ sděluje mluvčí kraje Jan Mikulička.

Zároveň si děti mohou v létě užít příměstský i pobytový tábor, který je opět zaměřen na koně. „V rámci programu se děti setkají s kováři, veterináři, dozví se o přirozené komunikaci a různém sportovním využití koní,“ dodal Mikulička.

Foto Liberecký kraj

Štítky Chrastava, Farma Vysoká, Liberecký kraj, turistika, statek, příroda, Květa Vinklátová, jezdectví

Vždycky vás lákala práce s koňmi? Vyzkoušejte si ji na Farmě Vysoká u Chrastavy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.