Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Co vše se dá adoptovat? V Hejnicích jsou to třeba hrobky

Město Hejnice se rozhodlo vyřešit problém s opuštěnými starými německými hrobkami. Ačkoli pietní místa jsou kolikrát velice zajímavá, již roky chátrají a stejně jako příběhy lidí upadají do zapomnění. Město to chce ale změnit.

Důvodů, proč se už se o hrobky nikdo nestará, může být hned několik. „Buď už nejsou potomci, nebo o své předky nejeví zájem,“ uvedl starosta Hejnic Jaroslav Demčák. Je také dost možné, že příbuzní již dávno nežijí v této lokalitě.

Jelikož město v současné době nedokáže zajistit zaměstnance, kteří by byli péčí o hroby pověřeni, rozhodlo se je nabídnout k adopci. „Tento projekt rozjel Milan Votava. Hledáme tak další adoptivní opatrovníky, kteří by se chtěli o hrobky starat,“ komentoval Demčák.

Starosta zároveň upozornil, že město nehledá plátce, kteří by museli za hrobky platit, ale spíše obětavé lidi, kterým není vzhled hrobek lhostejný a dokázali by se o ně alespoň trochu postarat.

Foto Město Hejnice

Štítky Hejnice, hrob, hrobka

Co vše se dá adoptovat? V Hejnicích jsou to třeba hrobky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.