Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Repre Rupre, místo se slavnou historií chytá druhý dech. Můžete sem přijít na pivko nebo grilovačku

PR článek

Sláva Reprezentačního domu v Ruprechticích poslední roky upadávala. Na vyhlášenou prvorepublikovou kavárnu se dávno zapomnělo. Dlouhou historii už připomínají jen barevné vitráže v oknech. Před více než rokem změnilo místo majitele, který sem chce opět přilákat lidi.

Předělat hernu na útulnou hospodu není ale jednoduché. Čeká ho ještě spousta práce, pomalu ale jde za svým snem. „Petr Víteček sem přišel s vizí udělat z nonstop baru příjemnou hospůdku, kam se budou lidé rádi vracet. Celkově by rád prostředí ladil do námořnického stylu,“ prozradila známá majitele.

Na rekonstrukci majitel tvrdě pracuje, a i když to jde pomalu, pokrok je znát. „Muselo se začít úplně od základu. Hlavní bylo vymalovat, protože tu byla čtyřková hospoda, ve který se hodně kouřilo. Vlastně to byla taková palírna,“ vzpomíná Jarka.

Hospůdka v Reprezentačním domě láká nejen na čepovaný Svijany, ale třeba i na celou řadu vybraných rumů ze všech koutů světa. Můžete tu tak ochutnat třeba Deadhead z Mexika, Eldorado z Jižní Ameriky, Wild Tiger z Indie nebo Kraken z karibských ostrovů.

Nové je i vybavení interiéru. Rekonstrukci ale znesnadňuje status památkově chráněné budovy. Kvůli tomu není možné vyměnit třeba okna. „Bohužel nemůžeme ani odstranit z oken nevzhledné nápisy NONSTOP HERNA, které tam umístil bývalý majitel, jelikož nechal okna na pevno zadělat,“ komentovala kamarádka.

Grilovačka, kam si přinesete vlastní maso? V Repre Rupre no problem

I tak se ale z Reprezentačního domu pomalu stává příjemná hospůdka, kam si může přijít posedět opravdu kdokoli. Ta vznikla díky pomoci místních štamgastů. „Za vybudováním terasy stojí hodně lidí. Díky pomoci návštěvníků jsme vybudovali sezení pro zhruba pětatřicet lidí. Ale ještě není vše hotovo. V plánu je rozšíření dětského koutku a vybudování udírny.“

Nový majitel chce proměnit bývalou hernu v pohodovou hospůdku v námořnickém stylu

Psali jsme: FOTO: Ruprechtický Reprezentační dům, kdysi vyhlášená kavárna i místo, kde se střílelo

A právě na terásce si můžete užít grilovačku a dokonce si na ní donést i vlastní jídlo. „Po domluvě si mohou lidé ogrilovat vlastní maso bez jakéhokoliv doplatku. Samozřejmě máme připravené i vlastní nakládané maso. Nejoblíbenější je krkovička.“

V Reprezentačním domě si můžete udělat i nějakou vlastní akci. Ať už oslavu nebo večírek, stačí se domluvit s majitelem Petrem Vítečkem na čísle 601 091 343.

Koho grilování úplně nebere, může si zde najít jinou zábavu, třeba si zahrát kulečník, šipky, elektronický bowling nebo flipper. Nechybí ani tradiční karty nebo šachy, takže stačí sehnat kamarády a můžete si tu zahrát partičku.

Ačkoli na celkovém vzhledu bude muset majitel ještě pracovat, už teď zde panuje příjemná atmosféra. „Jsme taková komunitní hospůdka. I když jsem přejde někdo sám, velmi snadno si zde najde někoho, s kým může poklábosit. Takovým pojítkem mezi štamgasty je i Filip. Ten si sem bere často kytaru a zpívání často chytne všechny. A protože se nám tento koncept moc líbí, chceme tu do budoucna pořádat i country zábavy,“ dodala známá. Pokud vás láká právě country hudba, sledujte fb Repre Rupre. Nějaká ta akcička by se tu měla konat každý měsíc.

Nově má Reprezentační dům i terásku.

Foto Reprezentační dům

Štítky Reprezentační dům, Repre Rupre, Liberec, dům, hospoda, okno, Ruprechtice, Mexiko, Indie, Jižní Amerika, Svijany

Repre Rupre, místo se slavnou historií chytá druhý dech. Můžete sem přijít na pivko nebo grilovačku  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.