Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zlepšit vzhled Liberce přijeli dobrovolníci z celého Česka i Slovenska, odmakali 750 hodin

Více než 140 dobrovolníků přijelo do Liberce z různých koutů Česka a Slovenska, aby pomohli zlepšit vzhled statutárního města.

Dobrovolníci z Nadace Wallace Toronta během jediného dne pomohli zlepšit vzhled na mnoha místech v celém městě. Rovná padesátka dobrovolníků strávila celý den v Jedličkově ústavu, kde odklízeli napadané větve a náletové dřeviny z těžko přístupné části lesoparku v areálu ústavu.

Nadace Wallace Toronta se zabývá vzdělávacími, dobročinnými a humanitárními projekty.

Další skupinky dobrovolníků pracovaly například na natírání plotu v objektu bývalých Libereckých výstavních trhů (LVT) nebo v areálu ZŠ Na Výběžku, kde natírali dřevěné prvky kolem hřišť. „Díky této činnosti se podíleli dobrovolníci na zajištění udržitelného rozvoje sportovišť, která slouží nejen školám ale i široké veřejnosti,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová.

I lesopark Fibichova se dočkal pozornosti. Dobrovolníci zdejší prostor vyčistili od odpadu, některé méně hodnotné zeleně a některých starých technických prvků. „Tento prostor ale nebylo možné vzhledem k rozloze obnovit najednou,“ komentovala Kodymová. Kdo by se tak rád zapojil do zvelebování města pod Ještědem, může se přihlásit na radnici.

Foto Město Liberec

Štítky dobrovolníci, úklid, Liberec, Česko, Slovensko, vzhled, Toronto, Jedličkův ústav

Zlepšit vzhled Liberce přijeli dobrovolníci z celého Česka i Slovenska, odmakali 750 hodin  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.