Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Aktivisté ponesou Libercem suché stromy, chtějí upozornit na klimatické změny

V rámci Týdne pro klima organizovaného Rodiči za klima vyjdou zítra do libereckých ulic aktivisté z hnutí Extinction Rebellion s uschlými stromy a smutečním průvodem.

Akcí Pohřeb pro naše lesy chtějí upozornit na kritický stav sucha v českých lesích. „Dále chceme upozornit na nevhodné hospodaření s lesy, které se orientuje na zisk namísto zdraví lesů, a v neposlední řadě na změny klimatu, které mají za následek dlouholetá sucha a horka. Nerovnováha klimatu způsobila na území České republiky oteplení o 2°C od šedesátých let, výrazný pokles hladin podzemní vody, úbytek sněhu a změnu distribuce srážek,“ sdělil Hynek Hruška z hnutí Extinction Rebellion.

Aktivisty nesoucí uschlé stromky můžete potkat zítra v 16 hodin na Benešáku.

Podle hnutí je nezbytné změnit přístup k hospodaření s lesy, ale ani to nestačí. „Bohužel ani okamžité jednání a obnova lesů by nezlepšila dopad klimatické krize. Opatření je potřeba zavádět souběžně v rámci komplexní strategie,“ uvedla mluvčí hnutí Silvie Ledinská.

 

Foto Dominik Hok

Štítky Extiction Rebellion, Rodiče za klima, stromy, pohřeb pro naše lesy, klima, les, podnebí, Liberec, Extinction Rebelion, Česko

Aktivisté ponesou Libercem suché stromy, chtějí upozornit na klimatické změny  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.