Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obtěžuje děti v Liberci neznámý muž? Podle policie se jedná nejspíše o smyšlené případy

Na redakci Liberecké Drbny se obrátila čtenářka Michaela. Podle ní se na sociálních sítích šíří v posledních dnech případy, kdy na Liberecku nějaký muž obtěžuje děti. A příspěvky vyvolávají zejména mezi rodiči paniku. Podle policie ale zřejmě jedná o smyšlené příběhy.

Sama čtenářka bude brzy dvojnásobnou maminkou, tak není divu, že se jí takové téma dotýká. „Sama mám dcerku ve školce a vůbec se mi to líbí,“ řekla Michaela. Na internetu se na různých skupinách objevuje hned několik různých příběhů, podle kterých došlo v uplynulých dnech k obtěžování dětí.

Takto zní jeden z příspěvků: Bydlíme ve Vratislavicích, kousek od zastávky lékárna. Přiběhl ke mně kluk cca 11 let, že s ním vystoupil chlap a že ho osahával na intimních místech. Dokonce mi toho prasáka z dálky ukázal. Naložila jsem kluka do auta a s pomocí policie na telefonu jsem se snažila za chlapem jet. Bohužel se nám ztratil z dohledu. Klučinu jsem pak předala hlídce a ještě po něm zkoušeli pátrat. Prý chlápek s klukem jel už z města, vyčíhnul si ho, protože šel sám a moc lidí u nás nevystupuje. Musím říct, že kluk se zachoval úžasné, snažil se přivolat policii a někoho na ulici, aby mu pomohl.“

Jenže policie o takových případech žádné informace nemá. Navíc internet se hemží podobnými často ale nepravdivými příběhy. „V těchto dnech žádné takové případy na Liberecku neevidujeme,“ sdělil na dotaz redakce mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle jiného příběhu měl neznámý muž obtěžovat desetiletou dívku u Starých Pekáren. „V poslední době to nejsou první podobné příběhy, které se na sociálních sítích šíří a vyvolávají paniku,“ dodal Robovský.

Foto pixabay.com

Štítky obtěžování, děti, Liberec, Liberecko, policie, Liberecký kraj, Drbna.cz, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Obtěžuje děti v Liberci neznámý muž? Podle policie se jedná nejspíše o smyšlené případy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.