Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté se zaměřili na náklaďáky a autobusy, více než polovina zkontrolovaných se dopustila přestupku

V uplynulých dnech se policisté v Libereckém kraji zapojili do celorepublikové dopravně bezpečností akce TISPOL, při které zkontrolovali přes padesát vozů.

Policisté si chtěli posvítit hlavně na autobusy a náklaďáky. „Policisté kontrolovali jak technický stav vozidel nebo platnost dokladů, tak i hmotnostní limity a přepravu nadměrných nákladů,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Zároveň došlo i na nízkorychlostní kontrolní vážení. Při kontrole více než pěti desítek vozidel odhalili policisté 36 dopravních přestupků. „Blokovou pokutu v příkazním řízení uložili policisté hned v devatenácti případech,“ dodal Robovský.

Zároveň hlídky rozdaly pokuty v hodnotě skoro 18 000 korun. Mezi přestupky bylo porušení rychlosti nebo nepoužití bezpečnostních pásů. U necelé desítky vozů odhalili policisté špatný technický stav vozidla. Celkem 17 přestupků pak oznámili policisté správnímu orgánu.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, TISPOL, kontrola, náklaďáky, Liberecký kraj

Policisté se zaměřili na náklaďáky a autobusy, více než polovina zkontrolovaných se dopustila přestupku  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.