Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zima se pomalu ale jistě blíží. Liberecké Technické služby jsou ale připraveny

Teplota na teploměru den co den klesá a po ránu už na některé řidiče čeká škrábání zamrzlých skel. Zima se zkrátka blíží. Na nadcházející sezónu se připravily i Technické služby města Liberec.

Právě příprava na zimní údržbu v těchto dnech vrcholí. Listopad je totiž oficiálním začátkem zimního období, během kterého se TSML starají o více než 400 kilometrů silnich. „Dále Technické služby uklízejí 165 kilometrů chodníku a samozřejmě také čistí parkoviště a veřejná prostranství,“ uvedla mluvčí TSML Tereza Špičková.

Úklid TSML v číslech
407 km silnic
165 km chodníků
65 000 m2 parkovišť
12 000 m2 veřejných prostranství
345 zastávek
322 přechodů pro chodce

Během zimy se o úklid bude starat celkem stovka strojů. Během posledních týdnů se dokončuje i závoz posypových materiálů. „Na tuto zimu jsme předzásobeni přibližně 5 000 tunami soli a 2000 tunami drtě,“ sdělila Špičková. Samotný úklid pak probíhá podle plánu zimní údržby.

Podle Technických služeb probíhá úklid v Liberci dvojnásobně rychleji než udává Zákon o pozemních komunikacích. Město má totiž stanoveny poloviční časové limity. V praxi to znamená, že zatímco podle zákona musí být po ukončení sněžení nebo mrznoucího deště komunikace I. třídy uklizena do 4 hodin, v Liberci tak musí Technické služby učinit do dvou hodin. „U komunikace II. třídy platí v Liberci limit 6 hodin a u komunikací III. třídy to je pak 24 hodin,“ dodala mluvčí.

Foto TSML

Štítky Technické služby, Liberec, zima, úklid

Zima se pomalu ale jistě blíží. Liberecké Technické služby jsou ale připraveny  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.