Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rádelský mlýn se v pondělí uzavře. Začnou přípravné práce na rekonstrukci křižovatky

Kvůli kácení bude od pondělí zavřený Rádelský mlýn na křižovatce I/35 a I/65. Jde o přípravu na celkovou rekonstrukci křižovatky, ta má začít nejspíš v dubnu příštího roky a potrvá zhruba dva roky.

Dopravní omezení potrvají od pondělí do pátku ve dvou etapách. Nejprve do středy dojde k úplné uzavírce silnic I/35 a I/65 v prostoru křižovatky od 8 do 16 hodin. „Konkrétně bude uzavřen sjezd od Liberce na silnici I/65 směr Rychnov a nájezd ze silnice I/65 od Rychnova u Jablonce nad Nisou ve směru na Turnov,“ upřesnil krajský mluvčí Filip Trdla.

Od čtvrtka do pátku bude křižovatka uzavřena částečně. Řidiči neprojedou pravým jízdním pruhem v jízdním páse ve směru na Liberec. „Sjezd ze silnice I/35 od Turnova na silnici I/65 na Rychnov bude v průběhu kácení otevřený,“ řekl Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Objízdné trasy

Během první etapy při uzavření nájezdu na silnici I/35 ve směru na Turnov ze silnice I/65 od Rychnova u Jablonce nad Nisou musí automobily využít mimoúrovňovou křižovatku v Jeřmanicích. Při uzavření sjezdu ze silnice I/35 ve směru od Liberce na silnici I/65 na Rychnov u Jablonce nad Nisou bude nutné využít sjezd v Hodkovicích nad Mohelkou. „Vzhledem k co nejmenšímu omezení dopravy byla naše podmínka, aby po celou dobu uzavírky mohly autobusy obsluhovat místní obce tak, aby se lidé dostali do svých domovů pohodlně alespoň hromadnou dopravou,“ řekl Jan Čáp.

Příští rok pak začne dlouho očekávaná rekonstrukce křižovatky, která potrvá až do prosince 2022. „V současné době probíhá výběr zhotovitele, který by měl být znám nejpozději do konce kalendářního roku,“ uzavřel Jan Wohlmuth, ředitel liberecké správy ŘSD.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky rádelský mlýn, křižovatka, kácení, doprava, uzavírka, silnice, Rychnov u Jablonce nad Nisou, Liberec, Turnov, Ředitelství silnic a dálnic, mlýn, Liberecký kraj

Rádelský mlýn se v pondělí uzavře. Začnou přípravné práce na rekonstrukci křižovatky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.