Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Události 17. listopadu si připomněli i v Liberci

Stejně jako na mnoha dalších místech po celé republice si i v krajském městě pod Ještědem dnes připomněli 30. výročí událostí listopadu 1989. A při té příležitosti odhalili představitelé města i nový památník.

Nový památník, který je součástí schodiště k hlavnímu vchodu do radnice, bude připomínat právě 17. listopad 1989. Umístění památníku nebylo vybráno náhodně. „Na tomto místě se odehrávaly a stále odehrávají významné události. Liberečáné zde prožívali pocity euforie a také zde prolévali slzy i krev,“ uvedl náměstek primátora Ivan Langr.

Vedle slavnostního odhalení pomníku došlo i k položení květin a uctění památky všem bojovníkům za svobodu. Jaroslav Zámečník ve svém proslovu zdůraznil, že ačkoliv je svoboda dnes brána jako samozřejmost, vždy tomu tak nebylo. „Dnes už si málokdo uvědomuje, že luxus života v demokracii nepřišel sám od sebe, ale že za ním stojí nespočet statečných lidí, kteří se nesmířili s komunistickým režimem a bojovali za svobodu navzdory útlaku a hrozbě stíhání,“ sdělil primátor.

Zároveň dodal, že lidé by v sobě neměli podněcovat nenávistné myšlenky a naopak by se měli více zajímat o druhé. Přestože 17. listopad je téměř u konce, ještě dva dny si můžete na náměstí před radnicí prohlédnout výstavu fotografií z roku 1989 a v Malé výstavnu věnovanou Karlu Krylovi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec, 17. listopad, 1989, památník, Sametová revoluce, Ještěd, Ivan Langer, Jaroslav Zámečník, Karel Kryl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Události 17. listopadu si připomněli i v Liberci  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.