Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Talentované žáky, kteří loni úspěšně reprezentovali, ocenil kraj

Zástupci kraje ocenili celkem dvaadvacet talentovaných žáků, kteří v uplynulém roce úspěšně reprezentovali v různých soutěžích a přehlídkách.

V minulém roce se školních soutěží zúčastnilo přes 17 tisíc žáků. A až do celostátního finále se podařilo dostat celkem 120 z nich. „Když vezmeme v úvahu, že náš kraj patří mezi ty nejmenší, tak je taková úspěšnost i účast žáků skvělá a svědčí o vysoké úrovni odborné přípavy,“ sdělil náměstek Petr Tulpa

Mezi nejúspěšnější žáky patří Jakub Strašlipka z libereckého Gymnázia F. X. Šaldy, který zazářil na Mezinárodní olympiádě věd o Zemi v jihokorejském městě Daegu, odkud si dovezl stříbrnou medaili. „Vedle toho si také připsal výhru v celostátním kole Zeměpisné olympiády v kategorii 1. až 4. ročníků středních škol,“ uvedl mluvčí kraje Filip Trdla.

Úspěšná byla také Kateřina Bezányiová z jabloneckého Gymanázia U Balvanu. Ta získala stříbrnou medaili na Mezinárodní Biologické olympiádě v Maďarsku. A na druhém místě skončila i v celostátním kole Biologické olympiády v kategorii žáků 3. a 4. ročníků středních škol.

Dalším úspěšným reprezentantem je Jaroslav Urban ze Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické a Vyšší odborné školy v Liberci. Mezi jeho úspěchy patří například 3. místo v celostátním finále EXPO SCIENCE AMAVET, kde zabodoval s projektem Obarvování černobílých fotografií pomocí neuronové sítě.

Ohodnoť článek

Foto Liberecký kraj

Štítky ocenění, kraj, Liberecký, talent, žáci, olympijské hry, Petr Tulpa, Tegu, Světová výstava, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Talentované žáky, kteří loni úspěšně reprezentovali, ocenil kraj  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.