Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Zatracované ubytovně Kovák se konečně blýsklo na lepší časy. Má nového majitele

S nenáviděnou a odpuzující ubytovnou na okraji Chrastavy, Kovákem, by se konečně mohlo začít něco dít. Nově má totiž úplně nového majitele.

Tím se stal podnikatel Pavel Dolejš, respektive firma Advedo, kterou Dolejš vlastní. „Nový majitel koupil Kovák za částku deset milionů korun,“ uvedl starosta Chrastavy Michael Canov. Ten považuje současnou situaci za skoro neuvěřitelnou.

Jak dále informoval, tento nový majitel v minulosti dokázal již z rozpadlé budovy vybudovat prosperující podnik. Takto totiž proměnil rozpadlou fabriku na Inter Hostel v libereckém Harcově. Podle vedení města Chrastavy bylo deset milionů jen zlomek počátečních investicí. „Pokud to pan Dolejš myslí vážně, tak ho čekají daleko větší investice,“ komentoval Canov.

Psali jsme: Kauza Kováku asi nikdy neskončí. Demolici opět kraj zamítl

Zároveň ale čeká nového majitele rozsáhlé prozkoumání situace a stavu budovy a vnitřních prostor. „Nyní nám nezbývá, než se nechat překvapit, co se bude dít,“ dodal starosta. Podle předpokladů by zde mohly být možná byty nebo hostel.

Bez ohledu na změnu majitele stále probíhá již třetí přezkumné řízení na Ministerstvu pro místní rozvoj. Proti demolici budovy se totiž opětovně postavil Krajský soud.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Chrastava

Štítky Kovák, ubytovna, Chrastava, Liberecko, Michael Canov, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatracované ubytovně Kovák se konečně blýsklo na lepší časy. Má nového majitele  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.