Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nový komunální vysavač pomůže udržet ulice Liberce čisté

Elektrický komunální vysavač je novým pomocníkem pro pracovníky Komunitních sprací. Přístroj dokáže vysát nejen drobné odpadky ale dokonce i pet lahve, plechovky nebo skleněné lahve a psí exkrementy.

Přístroj není v Česku novinkou. V současné době ho využívají zhruba čtyři desítky měst a nově i Liberec. „Nákup přístroje vyšel na 420 tisíc korun bez DPH,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová.

Pracovníky s vysavačem budete moci potkávat zejména v centru v městské památkové zóně. „Tuto oblast je nutné denně čistit kvůli vysoké koncentraci lidí,“ komentoval primátor Jaroslav Zámečník. Nový přístroj se tak stane výrazným pomocníkem pro celkem šedesát komunitních pracovníků. A pokud se osvědčí, mohlo by město v budoucnu pořídit ještě jeden.

„Hlavní trasa s vysavačem povede z terminálu Fügnerova Moskevskou ulicí až na náměstí a následně ulicí Pražská zpět na terminál,“ řekl Tomáš Kratochvíl, ředitel Komunitních prací. Přestože stroj je nepřehlédnutelný, je zároveň nesmírně tichý.

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky Liberec, úklid, vysavač, Jaroslav Zámečník, Česko, Tomáš Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový komunální vysavač pomůže udržet ulice Liberce čisté  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.