Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kličkování i zkouška trpělivosti. Hasiči denně bojují s nezodpovědnými majiteli aut

Když hasiči dostanou rozkaz k výjezdu, většinou jde opravdu o každou vteřinu. V sázce je totiž mnohdy lidský život a často nejen jeden jediný. Jenže pokud cestou zjistí, že na místo kvůli špatně zaparkovaným autům vůbec nedojedou, může jejich snaha o pomoc vyjít naprázdno.

Liberečtí hasiči vedle ostrých zásahů nacvičují i samotné jízdy. Naši strojníci (řidiči) se zdokonalují každý měsíc v řízení a ovládání cisteren. Kondiční jízda je důležitá i z důvodu, který nám ukáže neprůjezdná místa našeho města,“ uvádí hasiči z Krásné Studánky.

Při takové jízdě po Liberci narazí na mnoho špatně zaparkovaných aut, která mají daleko ke splnění podmínky, že na vozovce musí zůstat dostatek prostoru pro projetí právě takových vozidel, jako je hasičská cisterna. „Projeli jsme několik libereckých sídlišť a dalších vytipovaných lokalit. Kdybychom měli fotit každou překážku, na kterou narazíme, tak neujedeme plynule ani 500 metrů,“ říká jeden z hasičů.

Jak upozorňují sami hasiči, tři metry, to není jen výmysl úředníků, který má prudit řidiče při parkování, ale tato délka je důležitá pro bezpečný a rychlý průjezd techniky. V technice máme veškeré vybavení pro naši práci a hlavně vodu. Neprůjezdná komunikace z důvodu špatně parkujících aut je problém v mnoha ohledech. Prosíme vás všechny, parkujte ohleduplně,“ vzkazují hasiči řidičům.

Na problémy s parkováním aut se dlouhodobě snaží upozornit celorepubliková kampaň 3 metry k životu, aneb když jde o život, přeparkovat nestihnete. V klipu k této kampani můžete vidět, jak se hasiči dokážou sice poprat s nevhodně zaparkovaným autem, jenže i takové zdolání překážky trvá dlouhé minuty, během kterých jsou hasiči potřeba někde úplně jinde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Hasiči Liberec - Krásná Studánka

Štítky hasiči, 3 metry k životu, auta, parkování, Liberec, Liberec XXXI-Krásná Studánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kličkování i zkouška trpělivosti. Hasiči denně bojují s nezodpovědnými majiteli aut  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.