Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cizinec ve vlaku napadl ženu, potom kopl policistu do břicha

Ve vlaku z Frýdlantu do Liberce došlo po vánočních svátcích ke konfliktu. Opilý cizinec tam nejprve verbálně a poté i fyzicky napadl ženu, kterou chytil pod krkem a poté hodil na stěnu. Muže sice zpacifikoval její přítel, přesto poté ještě zaútočil i na jednoho z policistů.

K incidentu došlo v pátek 27. prosince po 16. hodině, kdy třiatřicetiletý cizinec nastoupil do vlaku. „Naproti němu přes uličku sedící mladá žena se okamžitě stala terčem jeho cholerického výstupu. Mužovi verbální útoky vyvrcholily atakem. Přistoupil k mladé ženě, okamžitě ji chytil pod krkem a narazil ji na stěnu vozu,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Ženu okamžitě začal bránit její přítel, který agresora zpacifikoval a s pomocí dalších cestujících ho zadržel až do příjezdu policie. „Mladá žena byla po útoku s podezřením na otřes mozku nejprve ošetřena zasahujícími zdravotníky a následně pak převezena do nemocničního zařízení,“ dodal mluvčí.

Pro cizince to ale zadržením neskončilo. Cestou na policejní služebnu napadl zakročujícího policistu kopem do břicha. Z cely se poté snažil dostat přes mříže, noc ale strávil v policejní cele. „Po vystřízlivění z bezmála 2,8 promile následovalo obvinění z přečinů výtržnictví, ublížení na zdraví a násilí proti úřední osobě, za což může v případě odsouzení putovat do výkonu trestu odnětí svobody až na čtyři léta,“ uzavřel Robovský.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky napadení, policie, vlak, Vánoce, Liberec, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec ve vlaku napadl ženu, potom kopl policistu do břicha  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.