Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hejnice hledají nový logotyp. Po moderně jako v Praze nebo Liberci ale prý nesáhnou

Hejnice vyhlásily Grafický turnaj, díky kterému chtějí najít nový logotyp pro propagaci města jako turistické destinace. A po vzoru Semil spustily veřejnou soutěž, do které se mohou vedle profesionálů zapojit i poloamatérští grafici.

Cílem není získat logo, které by nahradilo historický městský znak, ale spíše vytvořilo originální specifickou značku použitelnou pro propagaci nejen v oblasti cestovního ruchu. Do konce soutěže zbývají dva dny a na nezájem si vedení města opravdu stěžovat nemůže.

Inspiraci v grafickém turnaji našly Hejnice u města Semily. Právě ty využily souboj grafiků pro získání současného „parohatého“ loga. Autor vítězného návrhu obdrží 10 tisíc korun.

Zatím se sešlo zhruba osm desítek návrhů. „Zájem hodnotíme kladně ze strany co do počtu návrhů. Trošku nás ale mrzí, že se spousta z nich točí pouze kolem kostela. Takže se spíše setkáváme s novým logem pro baziliku, které by ji slušelo než pro obecné celé Město Hejnice,“ sdělil starosta Hejnic Jaroslav Demčák.

Veřejnost by mohla logo spatřit někdy na konci února. Přestože výherce soutěže bude daný, ještě to neznamená, že město přijme logo za vlastní. Pokud se logo zalíbí, nechá město vytvořit grafický manuál, v druhém případě město někdy soutěž zopakuje.

Přestože hejnický kostel Navštívení Panny Marie je jistě jednou z hlavních dominant tohoto městečka, logo by mělo zachycovat město celkově. Po ukončení soutěže vybere vedení města celkem tři finalisty. „Pak bude možné další upravování návhrů podle případných připomínek a následně by měl být vyhlášen vítěz,“ řekl Demčák a doplnil, že hodnocení se ujme dohromady komise kulturní a komise cestovního ruchu ve spolupráci s úzkým vedením města a referentkou pro kulturu a cestovní ruch, která tuto akci zaštiťuje.

Po nedávném zveřejnění nového loga Prahy 3 a dřívějších minimalistických logách například Liberce se samozřejmě nabízí otázka, zda se něco podobného může objevit i v Hejnicích. Starosta ale ujišťuje, že touto cestou se město jít nechystá. „Obávám se, že jsme suchaři a tuhle modernu u nás nečekejte. Za prvé v návrzích zatím nic takového není a za druhé tomu nerozumíme a neuměli bychom to vysvětlovat stejně jako Praha 3 či Lbc,“ komentoval starosta s úsměvem.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Město Hejnice

Štítky Hejnice, logo, logotyp, soutěž, Grafický turnaj, Praha, Liberec, cestovní ruch, Semily, radnice, moderna, kostel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejnice hledají nový logotyp. Po moderně jako v Praze nebo Liberci ale prý nesáhnou  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.