Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jak správně lobbovat? To přiblíží workshop v Kině Varšava

„Lobbuj s čistým svědomím: Jak přesvědčit politika?“ To je název workshopu, který si na příští úterý připravila občanská platforma Rekonstrukce státu.

Do Kina Varšava by měli zamířit všichni, kteří se chtějí něco dozvědět o komunikaci s politiky. Proč je lobbing důležitý? Jak se lobbuje v zahraničí a jak u nás? Jak s politikem komunikovat a jak si domluvit schůzku? Jak se připravit a vést konstruktivní dialog? „To vše se mohou zájemci dozvědět na workshopu vedeném lobbistou Rekonstrukce státu Jakubem Černým,“ uvedla mluvčí Rekonstrukce státu Tereza Krištofová.

Lobbing není pokoutná činnost hraničící s korupcí či klientelismem, jak by si někdo mohl domyslet, když vidí označení "lobbista" u různých kmotrů. Lobbing lze provozovat zcela transparentně a ve veřejném zájmu. „Může tak být i čestným řemeslem, díky němuž se politik dozví o tom, co občany skutečně tíží a zajímá. Vloni na podzim jsme uspořádali sérii setkání s tímto tématem na Moravě a nyní pokračujeme,“ komentovala mluvčí.

Platforma Rekonstrukce státu vznikla v roce 2013. Založena byla dvěma desítkami nevládních organizací na základě iniciativy mezinárodního týmu právníků Frank Bold.

Workshop bude probíhat od 18 do 20 hodin.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rekonstrukce státu

Štítky lobbování, politika, workshop, Kino Varšava, Liberec, Jakub Černý, Varšava, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak správně lobbovat? To přiblíží workshop v Kině Varšava  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.