Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Řidič u Bílého Kostela vybržďoval dodávku a donutil ji zastavit. Druhému z řidičů vyhrožoval

Incident mezi dvěma řidiči se odehrál na silnici 13 u Jítravy. Řidič malé škodovky nejprve ve stoupání nedokázal dodávku předjet, jenže to ho nejspíš vytočilo, dodávku začal vybržďovat, donutil ji zastavit a pak druhému řidiči vyhrožoval. Nyní se ukázalo, že jde o člena Vězeňské služby. Na případ upozornila TV Nova.

Celý incident trval asi deset kilometrů jízdy. Malé auto neustále dodávku vybržďovalo a snažilo se ji zastavit. „Ukazoval mi skrz okýnko placku,“ uvedl řidič dodávku David Pilný. Ten se rozhodl zastavit a následoval škodovku do výjezdu na Machnín a vyslechl si spršku nadávek a výhrůžek. 

„Normálně mám chuť tě vytáhnout z toho auta a rozbít ti držku," křičel. „Jako policajt?" odpovídá řidič dodávky. „Vymlátit ti zuby! Mně to je jedno prostě," rozčiloval se muž s průkazem.

Ten pak Pilnému říká, že ho měl podle zákona pustit. „Vy neznáte předpisy? Když víte, že vás někdo předjíždí a už tam nemá jinou možnost, tak jste měl podle zákona přibrzdit," čílil se dál řidič malého auta, který ještě nakonec do dodávky uhodil.

Dodávka ale žádný zákon neporušila. Na rozdíl od rozčíleného řidiče. „Není to pravda. Nesmíme ani omezit řidiče v pruhu, do kterého přejíždíme," řekl Nově dopravní expert Roman Budský, podle kterého se nesmí zastavovat ani v prostoru křižovatky.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto David Klimeš

Štítky policie, bílý kostel, Jítrava, vybržďování, Vězeňská služba České republiky, TV Nova, Roman Budský, Liberec XXXIII-Machnín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič u Bílého Kostela vybržďoval dodávku a donutil ji zastavit. Druhému z řidičů vyhrožoval  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.