Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Máš v hlavě brouka? Středoškoláci se mohou zapojit do literární soutěže

Spolek Frýdlantsko Franze Kafky vyhlásilo literární soutěž s názvem Máš v hlavě brouka? Piš! Soutěž je určena studentům středních škol, kteří mají dostatek fantazie a troufnou si na sepsání bajky.

Svá díla mohou autoři zasílat do konce května. „Úspěšní autoři se mohou těšit nejen na pěkné ceny ale také na představení jejich práce na festivalu Frýdlantsko Franze Kafky, kde budou nejlepší práce interpretovány Petrem Čtvrtníčkem, Vandou Hybnerovou nebo Jaroslavem Rudišem,“ uvedla mluvčí Frýdlantu Martina Petrášková.

Studentům, kteří se chtějí při psaní inspirovat Kafkovým dílem, autoři doporučují Malou bajku, Výzkumy jednoho psa, Před zákonem, Umělec v hladovění nebo Kormidelník.

U soutěžních prací je dán rozsah 3600 znaků včetně mezer. Soutěžící mohou své výtvory zasílat na email soutezrydlantskofranzekafky.cz. „Samotný festival Frýdlantsko Franze Kafky se uskuteční v září,“ dodala Petrášková.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Frýdlantsko, Fanz Kafka, soutěž, Franz Kafka, Jaroslav Rudiš, Vanda Hybnerová, Petr Čtvrtníček, Frýdlant, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máš v hlavě brouka? Středoškoláci se mohou zapojit do literární soutěže  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.