Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé bez roušek, šíření poplašné zprávy. Policisté rozdali první pokuty za nedodržování vládních nařízení

Policisté se od minulého týdne zaměřují na dodržování vládních nařízení ohledně koronaviru. Evidují už 25 přestupků jako je nenošení roušek nebo shlukování na veřejnosti, přijali také přes dvě stě hovorů od občanů, kteří na nedodržování policisty sami upozorňují.

Od 15. března přijali policisté na tísňovou linku celkem 201 oznámení v souvislosti s onemocněním COVID - 19. „Převážně se jednalo o upozornění občanů na nenošení roušek, shlukování se osob na veřejných prostranstvích, či nedodržování karantény,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté už také evidují 25 přestupků, kterých se občané dopustili porušením zákona o ochraně veřejného zdraví či porušením krizového zákona. „Zpravidla se jednalo o pohyb osob na veřejnosti bez ochranných prostředků obličeje, či porušení karantény nebo shlukování se na veřejných místech,“ dodala mluvčí. 

Na Liberecku už také padly první pokuty. „Policisté ve dvou případech uložili za porušení nařízení vlády v souvislosti s ochranou obličeje v příkazním řízení na místě pokuty v celkové výši 15 tisíc korun,“ popsala Šrýtrová.

Policie také nyní prověřuje dva případy možného šíření poplašné zprávy. V jednom případě měl muž na jedné sociální síti prohlašovat, že v jedné lokalitě v Libreckém kraji je nákaza koronavirem. „Tato informace se nezakládala na pravdě,“ upřesnila mluvčí. Ve druhém případě pracovník jedné firmy měl údajně tvrdit, že chodí s nákazou koronaviru do práce. „Rovněž i v tomto případě se informace nezakládala na pravdě,“ uzavřela Šrýtrová.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, pokuty, poplašná zpráva, roušky, nařízení vlády, COVID-19, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé bez roušek, šíření poplašné zprávy. Policisté rozdali první pokuty za nedodržování vládních nařízení  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.