Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Site-specific art promění liberecké Lázně a připomene zdejší genius loci

Znovu otevřená Oblastní galerie Liberec nabídne návštěvníkům jedinečnou interaktivní výstavu s názvem Interference.

Za jedinečnou výstavou stojí trojice mladých umělců. Ti využili moderní technologie a propojují tak principy fyzikálních jevů s uměním. Josef Šafařík, Adéla Bébarová a Dávid Sivý, právě jim se podařilo proměnit lázně za pomoci světla a optické iluze. „Horizontální grafické vzory vycházejí z architektonického detailu podlahy a jsou navrženy tak, aby u pozorovatele navodily pocit nejistoty a dezorientace,“ popsal umělec Josef Šafařík.

Díky interferenční plachtě se stává z prostoru úplně nové místo propojující neznámý temný svět se světlem. Společně s dalšími objekty vytváří celková výstava naprosto unikátní místo. A překvapí jistě i ty, kteří byli v Lázních na výstavách už několikrát. „Interiér bazénové haly pro nás byl velikou výzvou. Prostor je specifický svými světelnými vlastnostmi a osobitým charakterem. Architektonické prvky jsou hodně výrazné a tím i limitující,“ uvedla Adéla Bébarová.

Na výstavě můžete vidět mnoho různých materiálů a nechybí ani 3D tisk, díky kterému vznikly pomyslné paprsky v okně ve druhém podlaží. Na výstavě Interference uvidíte ale daleko víc. Výstava bude v galerii k vidění do 28. září. Vernisáž proběhne 18. června.

Ohodnoť článek

Foto Oblastní galerie Liberec

Štítky kultura, Oblastní galerie, lázně, Liberec, výstava, Josef Šafařík, galerie, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Site-specific art promění liberecké Lázně a připomene zdejší genius loci  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.