Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nové chodníky i přechody. Frýdlant se pouští do oprav ulic Žitavská a Fügnerova

Během tohoto měsíce začne rekonstrukce ulic Žitavská a Fügnerova. Na celkové náklady více než 2,7 milionu korun se městu podařilo získat dotaci ve výši 85 procent.

Opravy Žitavské ulice vyjdou na 1,4 milionu korun. Úpravy se dotknou úseku od ulice Tovární po železniční trať. „V plánu je výstavba nových chodníků a oprava těch stávajících,“ sdělil místostarosta Jiří Stodůlka. Navíc dojde v rámci úprav k vybudování dvou nových přechodů pro chodce a výměny svítidel.

Práce by měly být hotové do listopadu. Maximálně pět měsíců by měly trvat i práce ve Fügnerově ulici. Mezi křižovatkou s ulici Tylova a Husova také dojde na opravu chodníků. „I zde vznikne nový navíc nasvícený přechod, na začátku ulice Bělíkova při vjezdu z Fügnerovy ulice,“ komentovala Dana Kiliánová, vedoucí investičního oddělení s tím, že dojde k výstavbě dalších míst pro přecházení tam, kde se na ulici Fügnerova napojují další ulice.

Mimo jiné bude také upraveno vodorovné i svislé značení u zastávek a město počítá i s vybudováním ocelového zábradlí pro zvýšení bezpečnosti chodců ve vybraných místech ulice.

Ohodnoť článek

Foto město Frýdlant

Štítky Frýdlant, Žitavská, Fügnerova, Liberecko, rekonstrukce, chodník, oprava, Jiří Stodůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové chodníky i přechody. Frýdlant se pouští do oprav ulic Žitavská a Fügnerova  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.