Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberečáci si odhlasovali volnočasové zázemí na Lesáku i úpravu zeleně na Šalďáku

První ročník libereckého participativního rozpočtu je u konce. Město na tyto projekty vyčlenilo pět milionů korun. Realizace se jich dočká 12.

Díky hlasování více než tří tisíc občanů se zrealizuje například projekt na opravu cyklostezky v Machníně, opravu vyhlídky Jezdec, vznikne dětské hřiště v Horním Hanychově a u Lesního koupaliště vyroste volnočasové a sportovní zázemí. Právě tento návrh z kategorie velkých projektů získal nejvíce pozitivních hlasů 1127.

Naopak v kategorii malých návrhů zaujala místní nejvíce kultivace zeleně před prodejnou Káva čaj na Šalďáku, zmíněná oprava skalní vyhlídky nebo terénní úprava v areálu liberecké střelnice. „Lidé vybírali uz projektů po dobu dvou měsíců. Celkem bylo v participativním rozpočtu 29 návrhů, které sami na podzim vymysleli a podali,“ uvedl Jan Král, referent tiskového oddělní.

Podle primátora Liberce první ročník Tvoříme Liberec dokázal, že Liberečákům na jejich městě záleží. Navíc neznamená, že návrhy, které neuspěly, nemají šanci na realizaci v budoucnu. „Projekty, které letos neuspěly, mohou jejich navrhovatelé přihlásit do dalšího ročníku,“ řekl Jaroslav Záměčník.

Kromě již zmíněných projektů se realizace dočkají také návrhy s názvem Pocta rodáku Františkovi Peterkovi, Odpočinkové molo na ulici 5. května, Květnatý kruhový objezd u terminálu MHD Fügnerova, Park u Maršíkovy ulice a znovuobjevení Plátenického potoka, Broumovské náměstí a Revitalizace parku na náměstí Českých bratří.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky Liberec, participativní rozpočet, rozpočet, hlasování, projekt, oprava, Jan Král, Liberec XXXIII-Machnín, Liberec XIX-Horní Hanychov, František Peterka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Jasně, město bude řešit dva keříky před Domem vína (Káva a čaj tam stole let není!), zatímco okolo Kostela sv. Máří Magdalény jsou několikaleté stromy, tráva po pas a cestičky vyšlapané bezdomovci. Už mi ta kancelářská novinařina spoléhající na ťuťuňuňu zprávy hodící se do krámu leze krkem. Jděte se vycpat.

Středa, 5. srpna 2020, 10:16Odpovědět

Liberečáci si odhlasovali volnočasové zázemí na Lesáku i úpravu zeleně na Šalďáku  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.