Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecká policie vyšetřuje utonutí šestiletého chlapce, zatím nikoho neobvinila

Kriminalisté vyšetřují červencové utonutí šestiletého chlapce na venkovním koupališti v Českém Dubu pro podezření z usmrcení z nedbalosti a obecného ohrožení z nedbalosti. Zatím nikoho neobvinili. Kriminalisté zjišťují, kdo konkrétně je za úmrtí zodpovědný a shromažďují důkazy, řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Hoch byl na koupališti jako účastník letního tábora spolu s dalšími dětmi a táborovým dozorem.

Policisté si nechají mimo jiné zpracovat posudek od znalce z oboru bezpečnosti v bazénech a na koupalištích. „Jsou dané nějaké povinnosti, a znalec je bude zkoumat - co bylo zapotřebí a co z toho bylo dodrženo, a co ne," řekla Baláková. Vypracování posudku zřejmě zabere řádově měsíce.

Chlapec se topil na koupališti v Českém Dubu odpoledne 6. července. Bezvládného těla na vodní hladině si všimla jedna dívka a společně s kamarádkami vytáhla chlapce v bezvědomí na břeh. O den později dítě zemřelo v pražské nemocnici. „Nařízená soudní pitva prokázala, že bezprostřední příčinou jeho smrti bylo utonutí," dodala policejní mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kriminalita, neštěstí, úmrtí, Liberecko, koupaliště, Český Dub, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká policie vyšetřuje utonutí šestiletého chlapce, zatím nikoho neobvinila  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.