Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zvládl se vloupat do téměř stovky aut v Liberci a Jablonci. Hrozí mu maximálně tři roky

Tenhle recidivista tedy rozhodně nezahálel. Policisté ho totiž usvědčili z celkem čtyřiadevadesáti vloupání a vykradení osobních aut v Liberci a Jablonci. K tomu navíc jeden vykradený byt a také platby cizí kartou. Celková škoda se tak vyšplhala na 334 tisíc korun. Sedmačtyřicetiletému muži hrozí šest měsíců až tři roky vězení.

Policisté nejprve muže zadrželi kvůli celkem šestadvaceti vykradeným autům v Liberci, postupně to ale začalo přibývat a jeho skóre se zastavilo na 94 vloupání. Přičetla se k tomu ta z Liberce. „Jakmile jej strážci zákona konfrontovali s vyhodnocenými stopami, nezapíral,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Kromě toho mu kriminalisté prokázali také jedno vloupání do bytu, čtrnáct neoprávněných použití platebních karet u obchodníků a několik nezdařených pokusů o platby či výběry z bankomatů. Doposud vyčíslená škoda přesáhla částku 334 tisíc korun.

Policejní vyšetřovatel velmi záhy zahájil trestní stíhání recidivisty z Jindřichohradecka jako obviněného ze spáchání přečinu krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „V případě odsouzení mu tak hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vloupání, Liberec, Jablonec, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvládl se vloupat do téměř stovky aut v Liberci a Jablonci. Hrozí mu maximálně tři roky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.