Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Partička libereckých běžců chystá dvanáctihodinový běh, chce podpořit nedonošeňátka

Dali se do kupy teprve nedávno, ale už teď chtějí pomáhat. V lednu tohoto roku vznikla Ještědská běžecká partička. Nyní má v plánu první charitativní akci na podporu předčasně narozených dětí.

Spojit síly a během po Ještědském hřebeni podpořit Apolinářská nedonošeňátka se rozhodla parta složená z Martina, Petra, Tomáše, Sabiny, Michala, Nikoly a Zdenky. „Jde o první charitativní akci, která v naší partičce vznikla zcela spontánně,“ uvedla Sabina Rakovská, která je nejen srdcem týmu, ale také autorkou nápadu.

Myšlenka se zrodila po tom, co musel být kvůli vládním opatřením zrušen závod Ještěd 24. „My jsme si v partičce řekli, že bychom si rádi něco dokázali a současně i tak někomu pomohli. Do oka nám padl právě projekt na podporu Apolinářských nedonošeňátek,“ komentoval Petr Kovářík. Cílem je pomoci i v této době potřebným a nesedět jen na zadku.

Projekt na podporu Apolinářských nedonošeňátek mohou zájemci podpořit na webu Darujme.

Třetího dubna tak partička vyběhne v šest ráno z parkoviště v Horním Hanychově na Ještěd. Tuto trasu se pokusí absolvovat co nejvíckrát za 12 hodin. „Za každý nastoupaný metr dá každý běžec korunu na tento projekt,“ vysvětlila Rakovská s tím, že kvůli opatřením není možné přizvat k akci další lidi. Zájemci ale mohou podpořit Apolinářská nedonošeňátka prostřednictvím libovolného finančního příspěvku.

Partička odhaduje, že by výsledná částka mohla být až deset tisíc korun. Záleží, jestli nastoupí v celé sestavě. „Snad budeme všichni zdraví a podaří se nám akci uspořádat,“ komentoval Kovařík. A proč si liberečtí běžci vybrali právě předčasně narozená miminka? „Protože za své brzké narození nemohou a určitě potřebují tu největší péči a podporu,“ vysvětlili běžci. Výtěžek bude využit na nákup polohovacích pomůcek, které jsou nezbytnou součástí péče o nedonošená miminka.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ještědská běžecká partička

Štítky Liberecký, charita, běh, Ještědská partička, projekt, Petr Kovařík, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Partička libereckých běžců chystá dvanáctihodinový běh, chce podpořit nedonošeňátka  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.