Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Recidivista vykradl téměř 20 aut. Na svobodě byl sotva půl roku

Dvaatřicetiletý muž z Liberce opustil bránu věznice před necelým půl rokem. Pobyt za mřížemi ale zřejmě nebyl dostatečný. Téměř okamžitě se totiž pustil do vykrádání aut. Přitom právě za to byl odsouzen.

Za posledních pár měsíců se zloděj vloupal do celkem 19 aut po celém Liberci, například v ulicích Nádražní, Břetislavova, Jiráskova nebo Vlnařská. S dopadením viníka to ale neměli policisté jednoduché. „Policisté museli zajistit velké množství důkazů,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Zloděj z aut ukradl vše, co našel. „Muž odcizil hotovost, platební karty, elektronářadí i ryze osobní věci majitelů,“ komentoval Robovský. Viník tak způsobil škodu za bezmála 200 tisíc korun.

Na konci dubna ale spadla klec, policie na muže udeřila. A ten se pod tíhou důkazů přiznal. Nyní je obviněný z poškození cizí věci, z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z krádeže. „V případě odsouzení mu hrozí návrat do cely věznice na dobu od šesti měsíců na tři léta,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, vloupání, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista vykradl téměř 20 aut. Na svobodě byl sotva půl roku  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.