Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vyhodil kocoura z devátého patra paneláku. Obviněnému hrozí tři roky vězení

Policie obvinila sedmadvacetiletého muže z týrání zvířat. Těsně před Vánoci totiž vyhodil šestiletého kocoura z devátého patra paneláku v Ruprechticích. Kocour pád nepřežil.

Celá věc se stala 23. prosince v podvečer. Muž procházel s kamarádem Třešňovou ulicí, kde na kocoura narazili a napadlo je, že by šlo o skvělý dárek pro přítelkyni mladšího z nich. 

Ačkoliv měl kocour na krku obojek s telefonním číslem, z čehož se dalo usoudit, že někomu patří, odnesli ho do bytu mladé ženy, kterou chtěli tímto živým dárkem obdarovat. „Když vzala kocoura do náruče, aby si ho prohlédla, začal na něj bohužel dorážet její pes, který ho vyděsil. Vystresovaný kocour se pak snažil z jejího sevření vysmeknout a utéct někam do bezpečí,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková

Kocoura měl někdo vyhodit z okna devátého patra. Následky nepřežil. Majitel je na dně

Sociálními sítěmi otřáslo usmrcení kocoura v Liberci. Případem, který majitel kocoura líčí jako úmyslné zabití bezbranného zvířete, se zabývají liberečtí kriminalisté.

Podle ní přitom kocour ženě způsobil několik škrábanců, kvůli kterým ztropila scénu, a tím byl jeho osud zpečetěn. „Namísto toho, aby ho vrátili tam, odkud ho vzali, starší z nich ho za trest nemilosrdně vyhodil z okna v devátém patře,“ dodala mluvčí.

Svědci zraněného kocoura, který patřil obyvateli nedalekého panelového domu v Třešňové ulici, objevili ve velmi zuboženém stavu, ve kterém vydával bolestné skřeky. Jeden z kolemjdoucích ho poznal a kontaktoval jeho majitele. „Zvíře po pádu z velké výšky utrpělo zlomeninu páteře, kterou veterinární lékařka označila za závažné nevratné poškození jeho zdravotního stavu a majiteli doporučila, aby ho nechal raději uspat,“ řekla Baláková.

Dvojici poté usvědčily kamery, bylo na nich vidět, že kocoura skutečně odnesli do paneláku. Na základě všech zadokumentovaných důkazů a svědeckých výpovědí tak policie muže z Valašského Meziříčí, který do Liberce přijel před nějakým časem za prací, obvinila z přečinu týrání zvířete. „Soud ho může poslat do vězení až na tři roky,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv majitele

Štítky kocour, liberec, Ruprechtice, týrání zvířat, panelový dům, policie, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhodil kocoura z devátého patra paneláku. Obviněnému hrozí tři roky vězení  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.