Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kocoura měl někdo vyhodit z okna devátého patra. Následky nepřežil. Majitel je na dně

Sociálními sítěmi otřáslo usmrcení kocoura v Liberci. Případem, který majitel kocoura líčí jako úmyslné zabití bezbranného zvířete, se zabývají liberečtí kriminalisté.

K incidentu zveřejněnému na sociálních sítích před pár dny došlo 23. prosince. Podle majitele Tomáše Š. bylo běžné, že si kocour obcházel nejbližší okolí domova v Kateřinkách a vždy se vrátil domů. Byl den v předvečer štědrého dne, kolem 18:00 hodin, venku už byla tma, bylo sychravo a mlha, doma probíhaly vánoční přípravy a najednou na nás zazvonil soused, že náš kocour leží před jejich panelákem na zemi nemůže se hýbat a ještě dýchá. Okamžitě jsem utíkal na místo s hrůzou, co se stalo, na místě byl hlouček lidí, přijela i policie, nebohý kocour ležel na rozbahněném trávníku, z pusy mu tekla krev a žalostně naříkal. Lidé Říkali ať ho odvezu na veterinu, že už tam volali a že tam na nás čekají, uvádí na facebooku zdrcený majitel.

Otřes mozku a zlomená páteř

Vyšetření odhalilo otřes mozku a RTG přineslo smutnou zprávu, kocour měl zlomenou páteř. Brečel jsem, měl jsem co dělat, abych se nezhroutil. Naštěstí se mnou byla má žena, která mě uklidňovala. Nakonec jsme po konzultaci s veterinářkou přistoupili na uspání. Zvířátko jsme si vzali domů druhý den jsme ho pohřbili,“ popisuje Tomáš Š. Podle svých slov v současné chvíli užívá antidepresiva.

Policie potvrdila, že na konci minulého roku přijala oznámení, týkající se této události. „Jedná se o případ ze dne 23. prosince, k němuž došlo v liberecké městské části Ruprechtice. V prostoru před panelovými domem byl tehdy nalezen těžce zraněný kocour,“ sděluje mluvčí policie Vojtěch Robovský s tím, že následkům svých zranění zvíře podlehlo.

Dle informací od majitele stojí za smrtí zvířete dva muži a žena. Ti údajně měli kocoura vzít, odvézt do 9. patra domu a odtud ho vyhodit z okna. Majitel považuje takové jednání za bestiální vraždu. Policie ale tuto verzi zatím nepotvrdila. Vzhledem k tomu, že nemůžeme vyloučit cizí zavinění, zahájili jsme ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat,“ komentuje Robovský. Kriminalisté tak nyní prošetřují veškeré okolnosti případu a vyhodnocují množství zajištěných důkazních prostředků. Mluvčí k tomu dodává: I nadále probíhá šetření ke svědkům této události. Vzhledem k probíhajícím úkonům trestního řízení nebudeme zatím k případu více konkrétní.

S hlubokým zármutkem v srdci oznamujeme, že nás dne 23.12. 2020 za tragických okolností opustil náš milovaný kocour...

Zveřejnil(a) Tomáš Špecián dne Středa 20. ledna 2021

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Tomáš Špecián

Štítky Liberecký, kocour, týrání, policie, Liberec, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kocoura měl někdo vyhodit z okna devátého patra. Následky nepřežil. Majitel je na dně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.