Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Varují ptáky a vzdělávají cestující. Skautky vyzdobily zastávku v Lidových sadech

PR článek

Skleněné zastávky hromadné dopravy mohou být pastí pro ptáky, kteří sklo nevidí. Skautky z libereckého oddílu proto napadlo, že ptákům pomohou, a navíc se pokusí vzdělávat cestující v liberecké MHD. Zastávku Riegrova v Lidových sadech tak polepily zvířecími siluetami.

„Chtěli jsme na zastávku nalepit siluetu zvířete, které se nachází v Česku, jeho jméno a stopu. Až lidé budou čekat na zastávce, aby si mohli obrázky prohlédnout a vzdělávali se o přírodě,“ vysvětlila jedna ze skautek.

Jako první zastávku si vybraly Riegrovu v Lidových sadech, tedy těsně u parku. Pravidelná schůzka milých skautek se tak změnila ve výtvarnou dílnu v přírodě s příkladným výsledkem. Skla ozdobená obrázky zvířat, nejen varují ptáky, že je v místě překážka, ale také vzdělávají kolemjdoucí o přírodě.

Dívky nejprve oslovily liberecký podnik, kterému se nápad velmi líbil. „Dopravní podnik podobné aktivity podporuje. Je příjemné, že tentokrát neřešíme vandalismus, ale zkrášlování ploch zastávky MHD a navíc poučným tématem,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce Martina Poršová

Podle ní bude spolupráce se skautkami pokračovat.„S děvčaty jsme se dohodly, že se ještě uvidíme. Jsou moc fajn. Mám už nyní představu, kam projekt společně posuneme. Děkujeme jim za prospěšnou činnost a vyzdobenou zastávku městské dopravy v Liberci,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMLJ

Štítky skautky, dopravní podnik, dpmlj, zastávka, polepy, ptáci, sad, příroda, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Varují ptáky a vzdělávají cestující. Skautky vyzdobily zastávku v Lidových sadech  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.