Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Modernizace parkoviště v Pastýřské letos nezačne. Odsouvá se na příští rok

Parkoviště v Pastýřské ulici v Liberci čeká modernizace až v příštím roce, letos se nestihne s pracemi za 29 milionů korun ani začít. Teprve nyní se podle náměstka primátora Jiřího Šolce dokončuje projektová dokumentace.

Předpokládá, že radnice soutěž na výběr firmy, jež zakázku získá, vyhlásí v září nebo říjnu. „Maximálně se letos vysoutěží zhotovitel a spustí se to na jaře příštího roku," řekl náměstek.

Modernizace parkoviště v Pastýřské v Liberci začne asi v létě

Liberec za bezmála 29 milionů letos zmodernizuje parkoviště v Pastýřské ulici pro zhruba 130 aut. Práce začnou zřejmě v létě. Náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj) uvedl, že jde o první etapu výstavby nové komunikace...

Parkoviště je na bývalém sportovním hřišti vedle budovy policie. K dispozici tam mají nyní motoristé zhruba 80 míst na hrbolaté hliněné ploše s kalužemi. Po úpravách plochy by jich tam mělo být 130. Podle původního předpokladu měly práce začít už letos v létě, podle náměstka ale bylo potřeba více času ke zpracování dokumentace.

Parkoviště i s alejí

V Pastýřské ulici by mělo jít o parkoviště moderního typu, neměla by to tedy být jen holá betonová pláň. Bude tam nová městská alej a díky dalším úpravám by se měla zvýšit schopnost území vsakovat vodu. Vrchní vrstva parkovacích stání bude i proto z propustné kamenné dlažby s většími spárami a plochy určené pro pěší budou z kamenné mozaiky. Parkoviště bude v systému režimu P+R, tedy v návaznosti na veřejnou dopravu.

Modernizace parkoviště je první etapou výstavby nové komunikace nazvané Nová Pastýřská, která má spojit Sokolskou ulici s Tržním náměstí. Výstavba silnice dlouhé asi 400 metrů si vyžádá odhadem 60 milionů korun a měla by se dělat v navazující druhé etapě.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky správa, automobilová, parkování, Liberec, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace parkoviště v Pastýřské letos nezačne. Odsouvá se na příští rok  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.