Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bude na Fügnerce bezpečněji? Městská policie posílila hlídky a zapojila i psy

Terminál MHD Fügnerova patří mezi nejlidnatější místa v centru Liberce. Zároveň ho ale Liberečané vnímají jako jednu z nejproblematičtějších lokalit. To by mohlo změnit aktuální posílení hlídek strážníků.

Městská policie zde posílila hlídky od začátku září a už nyní se jí dostává pozitivních ohlasů. Setkáváme se s kladnými ohlasy na zvýšený dohled,“ uvádí na dotaz mluvčí liberecké městské policie Daniela Bušková.

S dohledem pomáhají i služební psi

Na dodržování pořádku průběžně dohlížejí hlídky včetně služebních psů v denních i nočních hodinách. V ranních časech i během dne probíhá dohled za součinnosti asistentů prevence kriminality. Během noční služby také pravidelně dohlížíme na veřejný pořádek při odjezdu nočních spojů MHD a na čištění prostor terminálu horkou párou,“ říká Drbně mluvčí. Dalším hojně využívaným pomocníkem pro strážníky je městský kamerový systém.

Nejčastější problémy? Alkohol a bezdomovci

Nejčastějšími problémy, kterými se hlídky na Fügnerce zabývají, se týkají osob bez domova a s tím související znečišťování veřejného prostranství. Poměrně často také musí strážníci řešit porušování vyhlášky o zákazu konzumace alkoholu v okolí budovy terminálu. Při pochůzkové činnosti se strážníci samozřejmě zaměřují na ochranu bezpečnosti osob a majetku, dodržování pravidel občanského soužití, dohled na čistotu veřejného prostranství, svou přítomností působí preventivně s cílem zvýšit pocit bezpečí občanů,“ komentuje Bušková.

Stejně jako v dalších městech se i městská policie v Liberci potýká s nedostatkem personálu. Pro efektivní dohled nejen v centru tak museli strážníci dle mluvčí přizpůsobit organizaci výkonu služby a plánování služeb. K tomu mluvčí dodává: Problematika ulice Fügnerova je pro nás prioritou. Do zvýšeného bezpečnostního opatření jsou zahrnuti i strážníci okrskáři nebo dopravní hlídky.“

Na dotaz, zda plánuje městská policie posílení hlídek i na dalších místech v Liberci, mluvčí odpovídá: „Dopravní uzel se koncentrací procházejících osob nevyrovná jinému místu ve městě, cílem je, aby tomu odpovídalo nasazení strážníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky městská policie, Liberec, Fügnerova, strážníci, obecní policie, pes, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Bude na Fügnerce bezpečněji? Městská policie posílila hlídky a zapojila i psy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.