Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zloděj na Frýdlantsku šel hlavně po měděných okapech a parapetech, hrozí mu tři roky

Policistům se podařilo dopadnout zloděje, který se při krádežích ve Frýdlantu zaměřoval zejména na krádež barevných kovů. Takovým policisté často přezdívají „Magnet“.

Jak se ukázalo, tento výtečník měl na svědomí hned pět krádeží. „Všechny krádeže byly provedeny takřka stejným způsobem. Nejčastěji se jednalo o krádeže měděných okapových svodů a měděných okenních parapetů,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Kromě toho ale třicetiletý muž odcizil také například ocelové trubky nebo železné traverzy. S lupem pak mířil za hranice, konkrétně do výkupny druhotných surovin v Polsku. Pachatel, jak se ukázalo, nekradl poprvé. Mimo jiné ze zahrady rodinného domku odcizil elektronářadí určené k zahrádkářským pracím. O několik dnů později pak ze zahrady dalšího z rodinných domů odcizil motorovou pilu a náhradní díly k vozidlu. Mladý muž nepohrdl ani vloupáním do osobního automobilu, ze kterého uzmul doklady a platební kartu, kterou se opakovaně pokoušel zneužít,popsal Robovský.

Celkově tak recidivista způsobil škodu za bezmála pětašedesát tisíc korun. Po dopadení skončil ve vazbě, kde si počká na rozsudek soudu. Za podezření ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu vzhledem k jeho minulosti hrozí pobyt za mřížemi od šesti měsíců do tří let.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberecký, krádež, Frýdlant, policie, Frýdlantsko, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj na Frýdlantsku šel hlavně po měděných okapech a parapetech, hrozí mu tři roky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.