Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Hrádku pokračuje oprava mostu na starém hraničním přechodu. Přes zimu se zprůjezdní

Od poloviny listopadu probíhá rekonstrukce mostu na starém hraničním přechodu do Polska v Hrádku nad Nisou. Most je ve velmi špatném stavu, na zimu by se ale měl opět otevřít.

Most byl již delší dobu ve špatném stavu a dlouhodobě zde platil zákaz vjezdu pro vozy nad 12 tun. Rekonstrukce, která je součástí oprav silnice z Bílého Kostela k hranici České republiky, v těchto dnech pokračuje. „V první fázi byla odstraněna provizorní konstrukce nad původním mostem. Poté byl v místě vodního toku instalován ocelový tubus,“ popsal za městský úřad v Hrádku Roman Sedláček.

Starý přechod do Polska v Hrádku se uzavře. Most čeká rekonstrukce

Most přes Oldřichovský potok v Hrádku nad Nisou je ve špatném stavu. Kvůli neodkladné rekonstrukci se tak bude od dnešního dne uzavřen starý česko-polský hraniční přechod.

V loňském roce byl most dočasně uzavřen kvůli instalaci panelů, které most zúžily, a zabránily tak průjezdu nákladních automobilů. Poté byl opět otevřen a řidiči po něm jezdili až do letošního listopadu. Auta by se na most měla vrátit na zimu, ale jen dočasně. „Podle zhotovitele prací je pravděpodobné, že doprava bude na novém mostě obnovena začátkem příštího týdne, což je o něco dříve, než se původně počítalo,“ uvedl Sedláček. Podle původních předpokladů měla uzavírka skončit 6. prosince.

Rekonstrukce mostu v Hrádku nad Nisou

Sobota, 27. listopadu 2021, 19:32

Rekonstrukce mostu v Hrádku nad Nisou
Rekonstrukce mostu v Hrádku nad Nisou

Přes zimu sice místem řidiči projedou, jde ale o provizorní podobu. Dělníci se sem vrátí na jaře, aby celou stavbu dokončili. V příštím roce na mostě ještě přibude dlažba a čela z kamene.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Sedláček/Hrádek nad Nisou

Štítky automobilová, stavby, správa, ŘSD, Hrádek nad Nisou, most, Polsko, Roman Sedláček, Česko, hraniční přechod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hrádku pokračuje oprava mostu na starém hraničním přechodu. Přes zimu se zprůjezdní  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.