Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Je to jako opustit své dítě, říká o libereckém bazénu končící provozovatel Jan Švec

Příští rok přejde provoz libereckého plaveckého bazénu pod nově vzniknou městskou společnost Bazén Liberec. Po sedmadvaceti letech tak opouští bazén současné vedení v čele s Janem Švecem a Miroslavem Janouchem z Ještědské sportovní. Odchod pro ně není snadný, bazénu věnovali velkou část života.

Nově vzniklá městská společnost by měla vést bazén v překlenovacím období, tedy do rekonstrukce, která se ale stále odkládá. Příprava projektu nabírá zpoždění a Liberec nemá ani vyřešené financování. Rekonstrukce dle předpokladů vyjde na více než 800 milionů korun. A dle aktuálních zpráv by mohla začít nejdříve v roce 2023.

Současné vedení mělo v bazéně zůstat právě až do zmiňované rekonstrukce. „Odchází se nám velmi špatně. Slíbili jsme, že tady budeme do té rekonstrukce, ale ta se tak oddálila, že nevěříme, že to tady ve zdraví přežijeme,“ sdělil Jan Švec, jednatel Ještědské sportovní. Městu popřál, aby bazén nadále bez průšvihu provozovalo. „Je to pro nás smutné,“ doplnil ho druhý jednatel Miroslav Janouch.

Nejsou peníze, není hotový projekt. Oprava bazénu nezačne nejspíš ani příští rok

Plánovaná rekonstrukce městského bazénu v Liberci za stovky milionů korun asi nezačne ani příští rok. Příprava projektu nabrala další zpoždění a vyřešené nemá město ani financování. Radnice se proto začalo připravovat i na možnost, že bazén...

V dobách své největší slávy navštívilo liberecký bazén za rok 350 000 lidí. Liberecký plavecký areál byl zprovozněn před 37 lety. Jeho podobu tehdy navrhl architekt Pavel Švancera.

V posledních měsících klesla návštěvnost libereckého bazénu na zhruba 30 procent. „Je to otřesné. A my tady moc nevíme proč,“ komentoval Švec. Dříve navštěvovalo bazén i tisíc lidí denně, současné vedení v této době považuje za velký úspěch, když jich dorazí tři sta. „To se pak plácáme po ramenou,“ řekl Švec.

Vizualizace libereckého bazénu

Čtvrtek, 22. dubna 2021, 15:52

Vizualizace libereckého bazénu
Vizualizace libereckého bazénu

Ten srovnal svůj odchod s opouštěním dítěte. „My to jako své dítě bereme, starali jsme se o bazén, jak nejlépe jsme uměli,“ dodal Švec s tím, že ve volném čase se sem asi pravidelně vracet nebude. Dále uvedl, že on ani Janouch se nadále nebudou jakkoliv podílet na plánované rekonstrukci kvůli odlišným názorům.

POLITICKÁ KORIDA: Co bude nyní s libereckým bazénem?

Nedávno se objevila informace, že plánovaná rekonstrukce libereckého bazénu se opět odkládá. Cenovka se vyšplhala už na miliardu korun, což je prakticky neproveditelné. Co by tedy mělo být s bazénem dál? Na to jsme se zeptali libereckých politiků.

Práci Ještědské sportovní ocenil i primátor Jaroslav Zámečník. „Za těch sedmadvacet let věnovali bazénu ohromné množství času i energie a udělali z něj jedno z nejnavštěvovanějších zařízení ve městě,“ konstatoval.

V bazénu se změní provozovatel, ceny vstupného zůstanou ale stejné. Novinkou bude celoroční permanentka s neomezeným vstupem, kterou chce Bazén Liberec nabízet za 3 900 korun, pro děti pak za 2 900 korun. Lidé, kteří si tuto permanentku zakoupí do konce ledna, obdrží navíc skipas na jedno večerní lyžování na Ještědu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky stavby, rekreace, Liberec, bazén, rekonstrukce, Jan Švec, Pavel Švancer, Jaroslav Zámečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Je to jako opustit své dítě, říká o libereckém bazénu končící provozovatel Jan Švec  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.