Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Derby bez vítěze. Slovan neudržel vedení, oba týmy se rozešly výsledkem 1:1

58. Podještědské derby nemělo vítěze. Slovan šel do vedení v 54. minutě, když se z penalty trefil Rabušic, hosté se pak ale zvedli a dokázali vyrovnat, když prvním ligovým gólem trefil remízu Černák. Slovan tak ztratil vedení ve druhé utkání v řadě.

Od začátku se hrálo typické derby plné soubojů. Šancí moc nebylo. Když už, tak je měli domácí. Ve 23. minutě vysunul dlouhým pasem Plechatý Matouška, který stačil vystřelit, míč ale srazil dobrým výběhem Hanuš.

Asi největší šance přišla ve 38. minutě. Domácí sehráli dobrou akci, Rabušic mohl hlavičkovat na bránu, ale ještě hledal Frýdka. Ten se uvolnil, jeho ránu z penalty ale zablokoval Houska.

Druhý poločas už byl o mnoho zajímavější. Hned v 51. minutě padl gól. Frýdek rozehrál přímý kop po faulu na Matouška, míč propadl k Zelenému, který zahrál rukou. Situaci zkoumal rozhodčí na videu a nakonec rozhodl – penalta. Míč si postavil Rabušic a s přehledem skóroval – 1:0.

Stejný hráč pak měl dvě nadějné možnosti, ani jednu ale nevyužil. A tak zahrozili i hosté. Po hodině hry se k hlavičce dostal Martinec, Knobloch byl na místě. Poté dobře pálil Silný a Knobloch znovu zasáhl.

Jablonec byl v dalších minutách aktivnější a měl další možnosti. A v 77. minutě dokázal vyrovnat. Knobloch vyběhl, ale nedokázal míč zasáhnout a Černákovi stačilo trefit bránu – 1:1.

Poté se hra opět vyrovnala, možnosti měly oba týmy, branka už ale nepadla a 58. derby tak skončilo remízou.

Slovan Liberec - FK Jablonec 1:1 (0:0)

Branky: 54. Rabušic, 77. Černák. Rozhodčí: Berka – Vlček, Vodrážka. ŽK: 25. Rabušic, 31. Koscelník, 79. Purzitidis – 17. Malínský. Diváci: 3489.

FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Plechatý, Purzitidis, Mikula (C) – Tiéhi, Gebre Selassie – Tupta (73. Fukala), Ch. Frýdek (65. Stoch), Jan Matoušek (90+3. Mészáros) – Rabušic (73. Alijagić).

FK Jablonec: Hanuš – Surzyn, Martinec, V. Kubista, Zelený – Hübschman (C) – Malínský (63. Černák), Považanec (63. V. Kadlec), Houska (85. Štěpánek), Pilař (90+3. Nykrín) – Silný (85. D. Ikaunieks).

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, derby, kozel, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Jan Matoušek, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby bez vítěze. Slovan neudržel vedení, oba týmy se rozešly výsledkem 1:1  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.