Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Dočká se Uran rekonstrukce? Soutěž je vypsána znovu

Liberecký objekt Uran stále čeká na obnovu. V loňském roce byla zrušena soutěž na jeho opravu, letos v únoru bylo rozhodnuto, že rekonstrukce bude. Nyní Liberec soutěž vypsal znovu.

V úterý 1. března proběhla schůze Rady města Liberce. Probírala se mimo jiné i rekonstrukce objektu Uran v ulici 1. máje u libereckého autobusového nádraží. Zadávací řízení už liberečtí radní schválili v prosinci loňského roku. Vítěz však odstoupil, ostatní účastníci podmínky nesplnili. Vyhlídky na obnovu budovy se tak opět oddálily. Letos by tomu mělo být jinak.

Rekonstrukce Uranu se odkládá, Liberec zrušil soutěž

Liberec zrušil soutěž na rekonstrukci úřednické budovy Uranu, vítěz odstoupil a další dva uchazeči nesplnili podmínky řízení, informovala náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová (ANO). Zakázku zhruba za 84 milionů korun bez daně chce radnice...

Rada města Liberce vypsala v březnu zadávací řízení na dodavatele stavebních prací v rámci projektu „Rekonstrukce objektu URAN“ znovu. Veřejná zakázka bude zadávána v otevřeném podlimitním řízení s předpokládanou hodnotou 92 000 000 Kč bez DPH (111 320 000 Kč vč. DPH). K podobnému scénáři jako v prosinci by už dojít nemělo.

„Vzhledem k tomu, že v rámci hodnocení nabídek splnila zadávací podmínky jedna ze tří společností, která nakonec z výběrového řízení odstoupila, tak si členové rady vyžádali aktualizaci zadávacích podmínek. Nově byla přidána do požadavků také zadávací lhůta v délce 90 dnů a požadavek na poskytnutí jistoty ve výši 500 000 Kč. Oboje s cílem omezení odstoupení uchazečů ze zadávacího řízení,“ vysvětlila náměstkyně pro strategický rozvoj a dotace Radka Loučková Kotasová.

Uran se rekonstruovat bude. Proti byla část koalice, potřebné hlasy dodala opozice

Koncem roku musela liberecká radnice zrušit soutěž na rekonstrukci Uranu. Vítěz totiž odstoupil a další uchazeči nesplnili podmínky. S rekonstrukcí to tak vypadalo všelijak, část koalice navíc chtěla úředníky přestěhovat do budovy S-tower, kterou...

Rekonstrukce by měla být začít letos v květnu. V případě výběru dodavatele bude rekonstrukce trvat 38 kalendářních týdnů, provoz objektu bude po dobu obnovy částečně zachován.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky Uran, Liberec, rekonstrukce, Rada města, soutěž, výběrové řízení, Radka Loučková Kotasová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dočká se Uran rekonstrukce? Soutěž je vypsána znovu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.