Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Muž ukradl v Babylonu z kabelky platební kartu a utratil několik tisíc. Pátrá po něm policie

Policisté z obvodního oddělení Liberec pátrají po muži, který odcizil a zneužil platební kartu. Krátce po krádeži šel nakupovat, naštěstí jej zachytila bezpečnostní kamera prodejny. Policie žádá veřejnost o spolupráci při pátrání.

Ke krádeži došlo v sobotu 26. února krátce před polednem v libereckém hotelu Babylon. Neznámý muž odcizil platební kartu, která byla uložena v dámské kabelce v prostorách dětského koutku.

O pár desítek minut později zloděj využil kartu k nákupu zboží. Utratil tak peníze úspěšně ve třech případech, blokace karty mu však znemožnila pokračovat. Pokoušel se kartu marně využít k bezhotovostní transakci ještě dvakrát. „Dosud neznámý pachatel tak způsobil škodu za bezmála dva tisíce korun,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

V jedné z prodejen muže zachytila bezpečnostní kamera, policie má tedy k dispozici jeho podobu a žádá veřejnost o pomoc při pátrání.

Popis pachatele

Muž střední postavy, tmavých, na krátko střižených vlasů s výrazným vyholením po stranách hlavy. Upravené vousy a s jizvou nebo vyholenou malou částí pravého obočí. Na sobě měl tmavě modré nebo černé kapsáčové kalhoty, tmavou sportovní obuv a šedivou zimní bundu s kapucí. Ta měla výrazné žluté doplňky v podobě pruhů a žlutých rukávových manžet, spolu s tmavými pravidelnými tvary na ramenou a rukávech. Muž měl přes rameno tmavou pánskou kabelu.

Policie žádá o poskytnutí jakýchkoli informací, které by mohly pomoci k dopadení osoby. Předat informace lze prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo osobně policistům přímo na služebně obvodního oddělení Liberec – centrum.

Pachateli v případě dopadení a odsouzení může za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozit trest odnětí svobody až dva roky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberec, Babylon, krádež, zloděj, platební karta, policie, svědci, Centrum Babylon Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Vinš

Džungáles no, co čekáte, že půjde makat :D?

Středa, 16. března 2022, 14:37Odpovědět

Muž ukradl v Babylonu z kabelky platební kartu a utratil několik tisíc. Pátrá po něm policie  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.