Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rekonstrukce ZŠ Jabloňová začne letos na podzim. Vyjde na více než sto milionů

Na podzim by měla začít v Liberci rekonstrukce ZŠ Jabloňová ve Starých Pavlovicích za více než 100 milionů korun. Děti ze druhého stupně se kvůli tomu budou muset přemístit na více než rok do náhradních prostor. Za výukou budou muset dojíždět na opačný konec města, do Vesce.

Radnice jako náhradní prostory při rekonstrukcích školních budov využívá díky dohodě s univerzitou její bývalou ubytovnu v Mařanově ulici. V minulých letech tam dočasný azyl nalezli liberečtí školáci ze ZŠ 5. května a ZŠ Na Výběžku. Nyní tam univerzita ubytovává ukrajinské uprchlíky, kteří by se ale měli odtud přestěhovat jinam v červenci.

„Pokud by se tak nestalo z nějakých důvodů, tak bychom nebyli schopni Základní školu Jabloňová rekonstruovat, protože za přítomnosti druhého stupně to zkrátka možné není," řekl náměstek primátora města Liberec pro kulturu, školství, sociální věci a cestovní ruch Ivan Langr. Radnice žádný jiný vhodný náhradní prostor pro výuku většího počtu dětí ve městě nemá.

Pavilonová ZŠ Jabloňová s kapacitou 540 školáků se nachází v sídlištní zástavbě. „Měla by projít poměrně masivní rekonstrukcí," řekl náměstek primátora pro ekonomiku Zbyněk Karban.

Radnice počítá s kompletní výměnou rozvodů, vybudováním vzduchotechniky, modernizací učeben a kabinetů i výstavbou budovy s výtahem, čímž bude škola bezbariérová. Zároveň s tím škola získá i prostory pro další učebny, stávající počet je nedostatečný. Ve škole je 32 učeben, z toho 16 kmenových, kdy i čtyři odborné učebny jsou využívány jako kmenové. Firmu, která rekonstrukci provede, město teprve hledá. Vedení radnice předpokládá, že práce začnou letos v září a potrvají maximálně 14 měsíců.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZŠ Jabloňová

Štítky ČR, školy, stavby, správa, Liberec, rekonstrukce, Vesce, Pavlovice, učebna, Ivan Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce ZŠ Jabloňová začne letos na podzim. Vyjde na více než sto milionů  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.