Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Liberec počítá s opravou deseti ulic během příštího roku v rámci sdružených investic

Liberec pro příští rok počítá s opravou deseti ulic v takzvaných sdružených investicích, na nichž se podílejí i vlastníci inženýrských sítí. Radnice odhaduje, že na tyto opravy vydá přes 62 milionů korun.

„Tyto generální opravy jsou to nejlepší, co pro životnost a dlouhodobost našich ulic můžeme udělat. Dopředu domluvíme opravy všech sítí a do nového povrchu se potom na dlouho nebude kopat. Samozřejmě trvá to déle, uzavírky jsou protivné, ale dlouhodobě se to vyplatí,“ řekl náměstek primátora pro technickou správu města a informační technologie Jiří Šolc.

V příštím roce by měly přijít na řadu opravy silnic v ulicích Americká, Slovenská, Čerchovského, Domažlická, Svojsíkova, Rokycanova, Nová, Erbenova, Ondříčkova a ve III. etapě Františkovská.

V letošním roce liberecká radnice předpokládá, že na sdružené investice vydá bezmála 50 milionů korun. Týkají se Františkovské, Šlikovy a Tylovy v Horním Růžodole, Vrbovy, Čížkovy a Fučíkovy nad přehradou a také Purkyňovy, Javorové a Slovanského údolí za botanickou zahradou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, silnice, správa, stavby, Liberec, oprava, investice, Jiří Šolc, Liberec VII-Horní Růžodol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec počítá s opravou deseti ulic během příštího roku v rámci sdružených investic  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.