Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policista v civilu si všiml v libereckém supermarketu hledané ženy. Daleko neutekla

Ať už v uniformě nebo v civilu, policista je ostražitý stále. To platí alespoň v případě libereckého nadstrážmistra, který si v osobním volnu všiml hledané osoby. Jakmile ji konfrontoval, dotyčná začala utíkat. Daleko se nedostala a skončila v policejním voze.

Tomáš Krause se vydal na nákup do jednoho z libereckých supermarketů. „U jednoho z regálů si povšiml ženy, o níž věděl, že se toho času nachází v evidenci osob v pátrání. V té chvíli však tato žena již směřovala mílovými kroky z prodejny pryč,“ uvedla policejní mluvčí Adéla Fialová.

Policista nezaváhal a vydal se rychle za dotyčnou osobou, která odešla do přilehlých uliček. Doběhl ji, pronesl zákonné výzvy a prokázal svou příslušnost k Policii České republiky. Současně informoval operačního důstojníka a sdělil, kde se nachází. Žena však své povinnosti setrvat na místě do příjezdu policejní hlídky nedbala.

„K jeho velkému překvapení se výtečnice ušklíbla a se suverénním výrazem i hlasem odvětila, že ji nemá právo omezovat na osobní svobodě, když není ve službě. Bez rozmyslu se otočila a začala prchat,“ sdělila mluvčí. Pokus o útěk však netrval dlouho. Žena se pokusila rychle nastoupit do prostředku MHD, policista ji ale zadržel a předal policejní hlídce.

Nadstrážmistr Tomáš Krause slouží u Policie ČR prvním rokem a působí na Oddělení hlídkové služby v Liberci. Práce policisty byla jeho snem již od dětství. „Jeho práce je mu koníčkem. Ve chvílích volna, pokud zrovna nepronásleduje osoby v pátrání, se věnuje sportu všeho druhu. V rámci policie by se do budoucna rád stal členem zásahové jednotky,“ doplnila Fialová.

„Vše má svůj čas a k tomu, abych se stal členem natolik elitního útvaru, potřebuji nasbírat ještě spoustu zkušeností v běžném výkonu služby,“ dodal Tomáš Krause.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberec, policie, hlídka, hledaná osoba, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista v civilu si všiml v libereckém supermarketu hledané ženy. Daleko neutekla  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.